Dijitalde Hayat Kolay Projesi Sınırları Aştı

dijitalde-hayat-kolay-projesi-sinirlari-asti-hpzTYb54.jpg

TOBB, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneğiyle ortaklaşa yürütülen “Dijitalde Hayat Kolay” projesi, girişimci kadınları eğitim, mentörlük ve hibe desteğiyle güçlendiriyor. Katılımcılar, e-ticaret, yapay zeka ve dijital pazarlama alanlarında kendilerini geliştirme imkanını yakalıyor; Adana’dan Avrupa’ya, Amerika’ya uzanan küresel pazar hedefleriyle dikkat çekiyorlar.

Bugüne kadar proje kapsamında 50 bini aşkın kadına eğitim verildi ve 50 girişime iş geliştirme desteği sağlandı. 2026 hedefi ise 15 bin kadına daha eğitim imkanı sunmak olarak belirlenmiş durumda.

Kapsayıcı çözümler bağlamında Türk Telekom CEO’su Ebubekir Şahin, teknolojinin yalnızca araç olmayan, toplumsal fayda ve ekonomik değer üreten bir güç olduğunu vurguluyor: “Dijitalde Hayat Kolay” projemiz, fırsat eşitliğini güçlendirmek ve yerel üretimlerin dünyaya açılmasını desteklemek amacıyla kapsayıcı çözümler sunuyor ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik ediyor.

Şekersiz atıştırmalık konusunda Adana’da Cezy & Pepcubes markasıyla %100 doğal ve şekersiz bir havuç bazlı ürün geliştiren Selen Canoğulları, ürünlerini ulusal zincir marketlerinde satışa sunarken ABD pazarına açıldıklarını belirtiyor. Tekirdağ’da ise Karacakılavuz dokumasını modern tasarımlarla yeniden yorumlayan Büruz markasının kurucusu Pelin Begüm Karadağ, kadın istihdamını artırırken yeni ustaların yetişmesini sağlıyor.

Exit mobile version