AK Partili milletvekilleri tarafından hazırlanan maden kanunu bugün TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’na geldi.
Komisyon tartışma ile başladı
Kanunun komisyon görüşmeleri tartışmalar eşliğinde başladı. Komisyon toplantının gerçekleştiği salonda alan yetersizliği nedeniyle sıkıntı yaşandı.
Tansiyon yükseldi itişme başladı
Bu sırada CHP’li milletvekilleri ile AK Partili milletvekilleri arasında arbede çıktı.
⚡️⚡️⚡️Meclis'te gergin anlar:
📌AK Partili vekiller tarafından hazırlanan maden kanunu bugün TBMM Komisyonuna geldi
❓Toplantının gerçekleştiği salonda alan yetersizliği nedeniyle sıkıntı yaşandı. CHP'li ve AK Partili milletvekilleri arasında arbede çıktı pic.twitter.com/jh42xKd9zr
— Sputnik Türkiye (@sputnik_TR) June 19, 2025
Muhalefet salonu küçük buldu
Komisyon toplantısının yaşandığı salonda tartışmalar devam ederken, muhalefet milletvekilleri usul tartışması açarak daha büyük bir salona geçilmesini istedi.
Komisyon Başkanı Mustafa Varank, “Salonu başka bir yere taşısak bir şey değişmeyecek. Oturuma devam ediyorum.” dedi.
Görüşmeler devam ediyor.