Frankfurt Tiyatro Sahnesinde Aşkımızın Son Durağı: Duyguların Zarif Teslimiyetiyle Perdeler Açılıyor

frankfurt-tiyatro-sahnesinde-askimizin-son-duragi-duygularin-zarif-teslimiyetiyle-perdeler-aciliyor-bUb3pCad.jpg

Almanya’da Türk tiyatrosunun öncü temsilcilerinden Tiyatro Frankfurt, 2025-2026 sezonunu Ferhan Şensoy’un yazdığı Aşkımızın Son Durağı oyunuyla açtı. Gallus Theater’da uzun bir süre ayakta alkışlanan eser, seyirciyle kurulan güçlü bağın ve sahne sanatının toplumsal yükünü hatırlatan bir deneyim olarak öne çıktı.

Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, dünyadaki savaşlar ve ekonomik sıkıntılar karşısında tiyatroya duyulan ihtiyacı vurguladı: “Tiyatro, karanlık dönemlerin içinden insanlığı yeniden insan yapan bir ışıktır. Biz, yirmi yılı aşkın süredir Türk ve Alman seyircilerini aynı çatıda buluşturarak, insanlığın nefesini sahneye taşıyoruz.” Olayın sahnesinde Kellecioğlu’nun yanı sıra Çiğdem Spickermann, Haydar Akarsu, Ergin Düzgün, Hande Uluöz, Aytaç Saraç ve Beyza Hilal Geiss gibi isimler yer aldı. Veduta ve mizahın iç içe geçtiği oyun, Almanca üst yazıyla sunuldu.

Bu sezon üç oyunla perdelerini aralayan Tiyatro Frankfurt, Almanya’nın farklı şehirlerinde sahneler kurmayı sürdürüyor. 10 Ekim’de Friedrichshafen’da sahnelenecek Boş Çerçeve adlı oyunun yazarı Vedat Diri, yönetmenliğini ise Kamil Kellecioğlu üstleniyor. Ayrıca Aşkımızın Son Durağı Kasım ayında Mainz’te izleyiciyle buluşacak. Sezon süresince usta tiyatrocularla atölyeler, workshoplar ve sürpriz konuklar da programa dahil ediliyor.

Bu dönemde Tiyatro Frankfurt, dünya tiyatro repertuarına dair bir yeniliğe imza atarak Molière’in Cimri adlı eserini sahnelemeye hazırlanıyor. Gelecek yıl Haziran’da düzenlenmesi öngörülen 13. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali ise Türkiye’den tiyatro topluluklarını ağırlamayı planlıyor. Festival programında Devlet Tiyatroları, Şehir Tiyatroları ve özel tiyatrolardan seçilmiş yapımlar yer alacak ve tiyatroseverleri yeni deneyimlere davet edecek.

Exit mobile version