Mansur Yavaş’tan Ankaralılara çok kritik uyarı: ’30 dakika içinde kuvvetli sağanak, dolu ve fırtına şehri saracak’

mansur-yavastan-ankaralilara-cok-kritik-uyari-30-dakika-icinde-kuvvetli-saganak-dolu-ve-firtina-sehri-saracak-BYydFBaU.jpg

Ankara’da bugün akşam saatlerinde ani hava değişimi bekleniyor. Mansur Yavaş, vatandaşları sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla uyardı. “Meteoroloji verilerine göre, önümüzdeki 30 dakika içinde kentimize çok kuvvetli bir yağış hücresi giriş yapacaktır.” diyen Yavaş, özellikle iş çıkışı saatlerine dikkat çekti.

Beklenen hava olayları: Sağanak, fırtına ve dolu

Yavaş’ın açıklamasında şu uyarılar yer aldı:

Kuvvetli rüzgâr
Fırtına
Dolu
Sağanak yağmur geçişleri

Bu doğa olaylarının başkentte ciddi etkiler yaratabileceği belirtiliyor. Belediye ekipleri, yaşanabilecek su baskınları ve ağaç devrilmelerine karşı hazır durumda.

ABB ekipleri teyakkuzda

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, olası yağış etkilerine karşı tüm birimlerini alarm durumuna geçirdi. Yavaş, vatandaşların dışarıdaysa kapalı alanlara geçmelerini, araç sürücülerinin ise dikkatli ve yavaş seyretmesini istedi.

Uyarının önemi ve zamanlaması

Uyarının akşam saatlerine denk gelmesi, kentteki trafik yoğunluğu ve dışarıda olan vatandaşlar açısından ayrı bir risk teşkil ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile koordinasyonlu çalışan ABB, gelişmeleri anlık olarak paylaşmayı sürdürecek.

Exit mobile version