Devlet destekli tarım sigortaları kapsamında üreticilere yılın ilk yarısında 7.3 milyar lira hasar tazminatı ödenmesi sağlandı. En büyük ödeme payını zirai don zararları aldı; ardından dolu ve fırtına, hayvan hayat branşı ile sera branşı gelmekte. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda: “Tarımda güvence bizden, üretim çiftçimizden” mesajını paylaştı ve bu çerçevede devam eden çalışmaların önemine vurgu yaptı.
Yumaklı şöyle kaydetti: Devlet destekli tarım sigortaları sayesinde, yılın ilk yarısında karşılaşılan olumsuzluklara karşı üreticilerimize 7.3 milyar lira hasar tazminatı ödemesi gerçekleştirdik. Prim bedeli yüzde 70’e varan oranlarda devlet tarafından karşılanan TARSİM ile alın terini korumaya, toprağı bereketle buluşturmaya kararlılıkla devam ediyoruz.
Kararlılık mesajı Paylaşımdaki bilgilere göre, 1 Ocak-10 Temmuz dönemi verilerine göre ödemeler şu kalemlerden oluştu: zirai don nedeniyle 3.6 milyar lira, dolu ve fırtına dolayısıyla 445 milyon lira, hayvan hayat branşı 3 milyar 170 milyon lira ve sera branşı 82.5 milyon lira. Toplamda 34 bin 227 üreticiye 7.3 milyar lira hasar tazminatı ödendi.
