Zenginlerin Para Kayıplarıyla Değişen En Zenginler Listesi

zenginlerin-para-kayiplariyla-degisen-en-zenginler-listesi-kUxluCqK.jpg

Teknoloji Milyarderleri Arasındaki Servet Yarışı

Teknoloji milyarderleri arasındaki servet yarışı, 2024 yılının Aralık ayında hız kesmeden devam etti. Tesla ve yapay zekâ girişimi xAI’nin değer kazanması, Elon Musk’ın servetinin 400 milyar doları aşmasına neden oldu. Ancak bu rekor, kısa bir süre içinde kaybedildi. Tesla hisselerinin Şubat ayında yaşadığı düşüşle birlikte Musk’ın serveti 400 milyar doların altına inerek, Mart ayında 360 milyar dolar seviyesine geriledi.

Elon Musk, Tesla ve SpaceX gibi birçok teknoloji devine liderlik ederken, servetinde büyük dalgalanmalar yaşamaya devam ediyor. Forbes’un en son verilerine göre, 1 Mart itibarıyla Musk’ın net serveti 359,5 milyar dolara düştü. Aynı dönemde, Meta CEO’su Mark Zuckerberg, net servet açısından daha güçlü bir performans sergileyerek dikkatleri üzerine topladı. Amazon hisselerindeki yüzde 11’lik düşüş, Jeff Bezos’un servetinden 23 milyar dolar silerken, Zuckerberg’in serveti de gerilese de Bezos kadar büyük bir kayıp yaşamadı ve 231 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin ikinci kişisi konumuna yükseldi.

Jeff Bezos ise 227 milyar dolarla üçüncü sıraya gerileyerek, büyük bir kayıp yaşamış oldu. Öte yandan, dünyanın en zengin 10 ismi arasında servetini artıran tek kişi Warren Buffett oldu. Yatırım holdingi Berkshire Hathaway’in hisseleri yaklaşık yüzde 10 artış göstererek Buffett’ın servetine 15 milyar dolar ekledi. Forbes’un Mart 2025 güncellemelerine göre, dünyanın en zengin 10 ismi sıralamasında büyük değişiklikler yaşandı. Listenin zirvesinde hâlâ Elon Musk yer alırken, Bezos’un düşüşü ve Buffett’ın yükselişi dikkat çekici bir gelişme oldu.

DÜNYANIN EN ZENGİN 10 KİŞİSİ (MART 2025)

  • Elon Musk – 359,5 milyar dolar (Tesla, SpaceX, xAI, X)
  • Mark Zuckerberg – 230,7 milyar dolar (Meta/Facebook)
  • Jeff Bezos – 226,7 milyar dolar (Amazon)
  • Larry Ellison – 204,6 milyar dolar (Oracle)
  • Bernard Arnault – 186,4 milyar dolar (LVMH)
  • Warren Buffett – 161,1 milyar dolar (Berkshire Hathaway)
  • Larry Page – 141,5 milyar dolar (Google)
  • Sergey Brin – 135,4 milyar dolar (Google)
  • Amancio Ortega – 121,9 milyar dolar (Zara/Inditex)
  • Steve Ballmer – 118,9 milyar dolar (Microsoft, LA Clippers)
Exit mobile version