Turistik Doğu Ekspresi: Yeni Sezona Hazır – Biletler Şimdi Satışta!

turistik-dogu-ekspresi-yeni-sezona-hazir-biletler-simdi-satista-Sr5CalKY.jpg

Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi’nin 2025-2026 kış sezonu boyunca planlanan hareketliliğini açıkladı. 2019’dan beri yerli ve yabancı pek çok yolcuyu ağırlayan bu trenin, Türkiye’nin kültürel mirasını, doğal güzelliklerini ve tarihi dokusunu «raylar üzerinde» tanıtmayı sürdürmesi bekleniyor. 22 Aralık 2025 itibarıyla seferler başlayacak ve 1 Mart 2026’ya kadar devam edecek.

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ, 60 SEFERLE YOLA DEVAM EDECEK Bakan, Ankara–Kars hattında seferlerin 22 Aralık 2025 ile 27 Şubat 2026 arasında Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri, Kars–Ankara yönünde ise 1 Mart 2026’ya kadar Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri olmak üzere toplam 60 sefer yapacağını söyledi. Yolculara sadece manzara değil, şehirlerin kültürünü de keşfetme imkanı sunan rota hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Erzincan’da 2 saat 30 dakika, Erzurum’da 4 saat, dönüşte İliç’te 3 saat, Divriği’nde 2 saat 30 dakika ve Sivas’ta 3 saatlik duraklar olacak. Toplam 32 saatlik bir yolculuk, 1.360 kilometrelik güzergâhta karla kaplı dağlar, vadiler ve tarihi yapılarla dolu kartpostal tadında bir deneyim sunacak.” Ayrıca trenin 8 vagonlu yapısında her biri 10 kompartımanlı, bir adet yemek vagonu bulunan toplam 160 yolcu kapasitesi yer alıyor; yataklı kompartımanlarda iki kişi konaklayabiliyor.

BİLET SATIŞLARI BAŞLIYOR Biletler iki ayrı seçenekle sunulacak: bireysel yolcular için vagon bazlı biletler ve tur paketleri için yetkili acenteler üzerinden ulaşım sağlanacak. Bireysel yolcular için bilet satışları 27 Ekim Pazartesi günü başlayacak.

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ 2019’DAN BU YANA 81 BİNİN ÜZERİNDE YOLCU TAŞIDI Uraloğlu, bu nokta için trenin gençler ve doğa tutkunları başta olmak üzere geniş bir ilgi çektiğini belirtti. “2019’dan bu yana 81 bin 26 yolcu ağırladık ve Türkiye’nin en özel turizm markalarından biri haline geldik” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version