Gebze’deki TÜBİTAK kampüsünde geliştirilen yerli ve tamamen elektrikli otonom araç, Turkcell’in Turkcell standında 5G üzerinden başarıyla yönetildi. Demo sırasında aracın hareketleri, 5G’nin sunduğu olanakların pratikte nasıl çalıştığını net biçimde gösterdi.
Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, 5G’nin Türkiye’nin dijital ekonomisini büyütmede kritik bir kaldıraç görevi göreceğini vurguladı. “Bu teknoloji, verimliliği artıracak, yeni iş modellerini mümkün kılacak ve ülkemizi bölgesel dijital bir üs konumuna taşıyacak,” diye konuştu. Ayrıca Turkcell’in stadyumlardan havalimanlarına kadar halka açık alanlarda 5G’yi günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline getirme vizyonunu paylaştı. 30 yılı aşkın deneyim, güçlü iş birlikleri ve yetkin insan kaynağımızla 5G’ye hazırız” ifadelerini dile getirdi.
EKONOMİ SERVİSİ tarafından aktarılan bu gelişme, Türkiye’de 5G’nin potansiyel kullanım alanlarının somut bir örneğini sunuyor ve teknolojinin günlük hayatı nasıl dönüştürebileceğine dair ipuçları veriyor.
