Görgün, IDEF 2025 Öncesi Basın Toplantısında Savunma Sanayii Fuarını Değerlendirdi
Görgün, 22-27 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF 2025) öncesinde düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bu etkinliğin, savunma sanayii sektörünün küresel ölçekte bir buluşma noktası haline geldiğine vurgu yaptı.
Görgün, geçmiş yılların verilerini de hatırlatarak, geçen yılki katılımcı ülke sayısının 54 olduğunu ve bu yılın hedeflerinin oldukça yüksek olduğunu belirtti. Bu yılki katılımın 96 ülkeyi aşmasını öngördüklerini sözlerine ekledi. Ayrıca, geçen yılki fuar sürecinde gerçekleşen 5 binin üzerinde planlı görüşme ve yaklaşık 150 sözleşme ve iyi niyet anlaşması imzalandığını hatırlattı.
Görgün, bu yılki etkinliğin, önceki yıllardan çok daha yoğun ve verimli geçeceğine inandığını ve rakamsal anlamda yeni rekorların kırılacağını öngördüklerini ifade etti. Bu gelişmelerin, Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki gücünü ve uluslararası itibarını artırmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.