Batik’te Kriz: Yeni Sahipleri de Kurtaramadı
Türkiye’nin önde gelen kadın giyim markalarından biri olan Batik, 2020 yılında Mehmet Yılmaz’ın sahip olduğu Myglobe şirketine satılmıştı. Ancak, yeni sahipler de bu köklü markayı kurtaramadı. Batik, Myglobe’un konkordato ilan etmesiyle zor bir döneme girdi. Üstelik, şirketin sahibi Mehmet Yılmaz’ın bireysel konkordato başvurusu mahkeme tarafından kabul edilmedi. Tekstil sektöründe yaşanan zorluklar, iflas haberlerinin ardı ardına gelmesine neden oluyor. Ucuz finansman bulmakta zorlanan pek çok firma, tek tek konkordato sürecine girmekte ve çoğu iflastan kurtulamamaktadır.
YENİ SAHİPLERİ DE KURTARAMADI
Patronlar Dünyası’nın haberine göre, geçmişte Tiffany&Tomato’yu 35 milyon dolara satan Ziyal Ailesi’nin elinde bulunan Batik, 2020 yılında ailenin karşılaştığı ekonomik zorlukların ardından Mehmet Yılmaz’ın sahibi olduğu Myglobe’a devredilmişti. Hemen hemen her alışveriş merkezinde (AVM) mağazaları bulunan bu tekstil devi, biriken borçlar nedeniyle konkordato ilan etmek zorunda kaldı. Türkiye’nin en köklü hazır giyim markalarından biri olan Batik hakkında Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Aralık ayında 3 ay süreyle geçici mühlet kararı vermişti. Şirketin mali tablolarını incelemek üzere atanan üç kişilik konkordato komiser heyeti, Batik’i bünyesinde barındıran Myglobe hakkında 1 yıllık kesin mühlet kararı aldı. Ancak, şirketin patronu Mehmet Yılmaz için verilen 3 aylık geçici mühlet kararı uzatılmadı.
BORÇLARI 125 MİLYON LİRAYI AŞTI
Yeniden toparlanma çabalarına başlayan Batik, 2024 yılında franchise fuarına katılarak yeni mağazaları için yatırımcı arayışına girdi. Ancak, işler beklenildiği gibi gitmedi ve Batik, yeni sahibi için de hayal kırıklığı yaratan bir süreç yaşadı. Toplam borcu 125 milyon TL’yi aşan şirket hakkında, mahkeme tarafından alacaklılar kurulunun oluşturulacağı bildirildi. Batik’in geleceği, bu zorlu süreçte nasıl şekillenecek, merakla bekleniyor.