Pasifik Holding’in sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla toplam 4 milyar TL nominal değerli hisselerin halka arzı, Halk Yatırım ve İntegral Yatırım öncülüğünde 12, 13 ve 14 Kasım tarihlerinde 1.50 TL sabit fiyattan talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilecek. Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmesi planlanan bu halka arz sonrası Pasifik Holding’in halka açıklık oranı %20’ye ulaşacak.
Halka arz sürecine konu hisselerin dağıtımı şu şekilde yapılacak: toplam hisselerin %40’ı bireysel yatırımcılara, %10’u 100 bin lot üzerinde başvuru yapan yatırımcılara ve %50’si ise yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilecek. Elde edilecek gelirlerin %80’i teknoloji, lojistik, gayrimenkul ve enerji başta olmak üzere yeni yatırımlarda değerlendirilecek; işletme sermayesi için %10 ve kalan %10 ise finansal borçların ödenmesi amacıyla kullanılacak.
Pasifik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, 30 Haziran 2025 itibarıyla özkaynaklarının 30.2 milyar TL’ye yükseldiğini ve net dönem karının 1.4 milyar TL olarak kaydedildiğini belirtti. Erdoğan, halka arzın yeni yatırımcılarla Pasifik ailesini daha da güçlendireceğini ve özgün sektör karmalarıyla liderlik hedeflerini daha kararlı bir şekilde sürdüreceklerini ifade etti.
