Ekim ayında ülkeyi ziyaret eden yabancı sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre %4,32 artışla 5 milyon 683 bin 717 olarak kaydedildi. Ziyaretçi akışında, Almanya ve Rusya Federasyonu ilk iki sırada yer alırken İngiltere, ayın en çok ziyaretçi gönderen üçüncü ülkesi olarak listenin devamını oluşturdu.
Almanya kökenli ziyaretçi sayısında %6,20’lik, Rusya Federasyonu ise %11,44’lük bir artış görüldü. Bakan Ersoy, yılın ilk on ayında Türkiye’nin toplam 55 milyon 676 bin 237 ziyaretçiyi ağırladığını ve bu rakamların yabancı ziyaretçiler açısından 47 milyon 252 bin 314’e karşılık geldiğini açıkladı.
Bazı önemli noktalar arasında, gelen ziyaretçilerin çok büyük bir bölümünün turist kimliğiyle ülkeye gelmesi dikkat çekti: yabancı ziyaretçilerin %96,20’sinin kültür, gezi ve tatil amacıyla Türkiye’ye yöneldiği belirtildi. Ersoy, Türkiye’nin uluslararası turizmdeki güçlü konumunu koruduğunu vurgulayarak şu değerlendirmeyi paylaştı: “Türkiye, ağırladığı ziyaretçi profili, turizm çeşitliliği ve dünya çapındaki marka değerini her geçen gün güçlendirmektedir.”
