6 Yıl Önce Hayatını Kaybetmişti: Mahkemede Evinin Sahipliğini Korudu

6-yil-once-hayatini-kaybetmisti-mahkemede-evinin-sahipligini-korudu-snn4j8EC.jpg

Londra’da Sahte Ölüm Belgesi Skandalı

İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan 55 yaşındaki June Ashimola’nın, Nijerya’da 2019 yılında hayatını kaybettiğine dair sahte bir ölüm belgesi düzenlendi. Bu belge, Londra’nın Woolwich bölgesinde yer alan 350 bin sterlin değerindeki mülkü üzerinde hileli bir vekaletname oluşturmak için kullanıldı. Vekalet, dolandırıcılık suçundan sabıkalı olan Tony Ashikodi ile bağlantılı kişilere verildi.

Mahkemeye sunulan belgelere göre, Ashimola’nın 2018 yılında Nijerya’ya gitmesiyle birlikte onun öldüğüne dair bir senaryo kurgulandı. Kendini Ashimola’nın eşi olarak tanıtan Bakare Lasisi isimli bir kişi, mülk üzerindeki hakları devraldığı iddia edildi. Ancak mahkeme, Lasisi’nin aslında var olmadığını belirledi.

Mahkemeye Video Bağlantısıyla Katıldı

June Ashimola, mahkemeye video bağlantısı aracılığıyla katılarak, ölüm belgesinin sahte olduğunu ve kendisinin bir dolandırıcılık kurbanı olduğunu ifade etti. Mahkeme, pasaport fotoğrafları ve diğer belgeler üzerinden yaptığı inceleme sonucunda Ashimola’nın gerçekten hayatta olduğuna hükmetti. Mahkemede ifadesi alınan Tony Ashikodi, daha önce mülk edinme sahtekarlığı nedeniyle üç yıl hapis cezası almıştı. Yargıç, Ashikodi’nin bu sahte ölümü organize ettiğini ve mahkemeyi yanıltmaya çalıştığını vurguladı.

Ölüm Belgesi Sahte, Evlilik Gerçek Değil

Mahkeme, Ashimola’nın öldüğüne dair düzenlenen ölüm belgesinin sahte olduğuna, sözde eşi olduğu iddia edilen Lasisi’nin var olmadığına ve mülk üzerindeki vekaletnamenin hileli bir biçimde alındığına kanaat getirdi. Yargıç Yardımcısı John Linwood, “Bu dava, sahte belgeler, dolandırıcılık ve kimlik hırsızlığı ile planlanmış bir mülk gaspı girişimidir. June Ashimola hayattadır ve ölüm belgesi tamamen sahtedir” diyerek mülk üzerindeki vekaletnamenin iptal edilmesine hükmetti.

Exit mobile version