Tarım ve Ormancılık Alanında Önemli Bir Buluşma
Geçtiğimiz günlerde düzenlenen etkinliğe, Tarım ve Ormancılık Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcıları Zekeriya Coştu ve Oruç Baba İnan, akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı. Etkinlikte, bakan yardımcıları kamuya yönelik yapılan çalışmalardan ve gelecekte hayata geçirecekleri projelerden söz etti. Ayrıca, sektör temsilcileriyle verimli bir görüş alışverişinde bulunarak, işbirliklerinin önemini vurguladılar. Etkinlik, katılımcıların hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.
Akademi ve Sektör Arasında Köprü Olma Vizyonu
Akademi ve Sektör Yöneticileri İş birliği Derneği (ASYÖNDER) Başkanı Doğan Asil, akademi ile sektör arasındaki işbirliğinin önemine değinerek, “Know-how’ı takip eden değil, know-why sürecinde olanlar” ifadesini kullandı. Asil, ASYÖNDER olarak tarım ve gıda alanında gerçekleştirdikleri ilk işbirliği toplantısının çok verimli geçtiğini belirtti. Hem özel sektörün hem de kamunun bu alandaki tecrübelerinden faydalanarak, üniversitelerin sektöre katkılarını değerlendirdiklerini söyledi. Asil, “Gelecekte diğer sektörlerin temsilcileriyle bir araya gelerek, akademi-sektör işbirliklerinin nasıl geliştirilebileceğini tartışacağız” şeklinde konuştu.
Tarımda Gordion Düğümünü Çözme Umudu
Boğaziçi Üniversitesi Yenilikçi Tarım ve Gıda İşletmeciliği Platformu (Bountarım) Kurucu Üyesi Prof. Dr. Gökhan Özertan, etkinliğin akademi ve sektör buluşması açısından büyük bir değer taşıdığını ifade etti. Tarımın birçok farklı girdi ve çıktıya sahip karmaşık bir sektör olduğunu belirten Özertan, “Bu durumu, onlarca farklı ipten oluşan bir Gordion düğümüne benzetiyoruz. Biz de bu düğümü birlikte etkili bir şekilde çözmeyi umuyoruz” dedi.
Sektör Temsilcilerinin İhtiyacı: Daha Sık Buluşmalar
Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) Başkanı ve İşletme Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Coşkun, akademi ve kamu temsilcileri ile daha sık bir araya gelme isteğini dile getirdi. Coşkun, üniversite olarak BÜYEM, TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisi ve uygulama ile araştırma merkezleri aracılığıyla yürütülen işbirliklerine dikkat çekti. “Bu iş birlikleri, sektörün ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştirmeye yardımcı olacak” diyerek, gelecekteki projelerin heyecan verici olacağını vurguladı.