Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, sarı-lacivertli takımın Topuk Yaylası’nda gerçekleştirdiği sezon öncesi kampını değerlendirdi. Mourinho, kulüp televizyonuna yaptığı açıklamada, oyuncularının kamp boyunca büyük bir özveri ve disiplinle çalıştıklarını belirtti. Günde iki antrenman yapıldığını ve herkesin maksimum performansını sergilediğini vurguladı.
Kamp sürecinde oynanan Petrolul Ploieşti hazırlık maçının oyuncuları tanımak adına önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Mourinho, genç oyuncuları daha yakından gözlemleme şansı bulduğunu ve takımın organizasyon seviyesini değerlendirdiğini dile getirdi. Mourinho, kampta yaşanan herhangi bir aksaklık olmadığını ve her şeyin planlı ve programlı bir şekilde ilerlediğini belirtti.
Mourinho, transfer sürecine de değinerek duygusal yaklaşmayacaklarını ve ihtiyaçları doğrultusunda hareket edeceklerini belirtti. Takımın transfer önceliklerini belirlediklerini ve doğru oyuncuları doğru zamanda kadroya katacaklarını söyledi. Mourinho, transfer sezonunda sabırlı olunması gerektiğini ve şampiyonlukların sezon içinde değil, sezon sonunda kazanıldığını vurguladı.
Fenerbahçe’nin Çağlar Söyüncü transferinden memnun olduğunu belirten Mourinho, genç stoperin kalmasını istediğini ve transfer sürecinde iyi bir iş çıkardıklarını ifade etti. Mourinho, Çağlar Söyüncü’nün takımda kalmasıyla defans hattına önemli bir güç katacaklarını söyledi.