Erciyes Kortlarına Tepki: Ülkemin Parası İçin Yazık!

erciyes-kortlarina-tepki-ulkemin-parasi-icin-yazik-jRyewSYT.jpg

Erciyes Kayak Merkezi’nde Tenis Kortları Hizmete Girdi

Erciyes Kayak Merkezi, yaz aylarında sporcuların kullanımına sunmak amacıyla yeni projelere imza atmaya devam ediyor. Bu projelerden biri de, 12 adet tenis kortundan oluşan tesisin kullanıma açılması oldu. Tamamlanan çalışmaların ardından, bu kortlar ilk kez Uluslararası Tenis Turnuvası ile hizmet vermeye başladı.

Erciyes’in 2 bin 300 rakımda bulunan kortlarında düzenlenen ITF Uluslararası Tenis Turnuvası, sporcuların yoğun ilgisiyle başladı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın girişimleriyle hayata geçirilen ve ‘2024 Avrupa Spor Şehri Kayseri’ tanıtımına katkı sağlaması hedeflenen bu tesisler, turnuvanın ilk haftasında sporculardan çeşitli tepkiler aldı.

Tesisin işletmecisi Ali Koçak, Antalya’da yaz aylarında tenis sahası bulmanın oldukça zor olduğunu belirterek, bu nedenle Erciyes’i tercih ettiklerini ifade etti. Ancak turnuvaya katılan sporcular, hava koşulları nedeniyle artan şikayetlerini sosyal medya üzerinden paylaşmaya başladı.

İpek Şenoğlu’nun Eleştirileri

Türkiye’yi 104 kez millî takımda temsil eden ve Türkiye’nin WTA düzeyinde final oynayan ilk tenisçisi olan İpek Şenoğlu, tesisleri sosyal medya hesabından eleştirdi. X platformunda tenis kortlarının paylaşıldığı bir videoyu alıntılayan Şenoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Sizce bu tesis ne için yapılmış? Ağaçlar sonradan mı dikilecek? Rüzgar nasıl? Oksijen ve rakım maç için uygun mu? Sonra ‘oy’ ve ‘delege’ sistemi için değil vallahi deniyor. Kim inanır? Turnuva ver, gösterişten kullan 1-2 hafta, sonra tüm yıl boş kalsın. Canım ülkemin parasına vallahi yazık!”

Eleştirilerini sosyal medya üzerinden paylaşan İpek Şenoğlu, sporcuların karşılaştığı zorluklara dikkat çekti.

Erciyes’in Yüksek Rakımlı Tesisleri

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, kortlarla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de ilk kez yapılıyor. Burada inşa edilen tesis, Avrupa ve Orta Doğu’nun en yüksek rakımlı tenis kortu özelliğini taşıyor. Burada çok keyifli maçlar olacak. Milli sporcular yetişecek. Buradan dünyadaki birçok organizasyona sporcu yollayacağımızı düşünüyorum. Erciyes’te hem yaz hem de kış faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.”

Erciyes Kayak Merkezi’nde açılan bu yeni tenis kortları, sporcuların performanslarını artırmak ve uluslararası düzeyde daha fazla organizasyona ev sahipliği yapmak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Exit mobile version