Buğra Banaz’dan Eskişehir Ralli Hazırlıkları
Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 14-15 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Eskişehir etabı için hazırlıklarını hızlandıran Buğra Banaz, çalışmalarını Seyitgazi ilçesinde test sürüşleri yaparak sürdürüyor. TOK Sport takımında yer alan Banaz, yardımcı pilottu Onur Ahıskalı ile birlikte antrenmanlarını yoğun bir tempoda devam ettiriyor.
Kariyerinde Türkiye Genç Pilotlar Şampiyonluğu bulunan Buğra Banaz, pistlere geri dönecek olmanın heyecanını yaşadığını ifade etti. Motor sporlarına 7 yaşında go-kart ile adım atan Banaz, “Daha önce bu kadar uzun bir ara vermemiştim ama şimdi tekrar geri dönmek çok güzel. Sponsorumuz Eti sayesinde yeni bir otomobil aldık ve sezonun ortasında geri dönüş yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu, hiç olmamasından çok daha iyi.” şeklinde konuştu.
Banaz, iki yarışta kendisine destek verecek olan yardımcı pilotuyla uyum sağladıklarını belirtti. Antrenmanlarda toplamda 60 kilometre test sürüşü gerçekleştirdiklerini kaydeden Banaz, şunları ekledi:
- “Lastiklerimizi deniyoruz; farklı hamur yapısındaki lastiklerin nasıl bir tepki verdiğini test ediyoruz.”
- “Bu araçların ayarlarında muazzam sayıda seçenek var; sadece 1-2 ayar değil, 30-40 farklı ayar denedik.”
- “Elimizdeki en iyi ayarı bulduğumuzu düşünüyoruz. Artık yarım günümüz kaldı, hızlı bir antrenman yaparak güzel bir zaman tutmayı hedefliyoruz.”
Bu sezon, asfalt ve toprak yarışları olmak üzere ikiye ayrıldığını belirten Banaz, “Toprak yarışlarının hepsini yapmaya çalışıyoruz ama asıl hedefimiz 2025 yılında Türkiye Ralli Şampiyonu olmaktır. Biz de herkes gibi bu hedefin peşindeyiz. 3 senedir yarışlardan uzaktık ve bu sürede aldığımız pası atıyoruz. Şu an çok iyi gidiyoruz; kendimden de son derece eminim. Hiçbir şey kaybetmiş değilim.” dedi.
Toprak parkurların kendileri için oldukça uygun olduğunu vurgulayan Banaz, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Eskişehir İl Temsilcisi Nevzat Aslan ve sponsor firmaya sağladıkları destekler için teşekkür etti. Ayrıca, Romanya Ralli Şampiyonası’na katılmayı da hedeflediklerini sözlerine ekledi.