Taziye Ziyareti ve Yangınla İlgili Gelişmeler

taziye-ziyareti-ve-yanginla-ilgili-gelismeler-6BeOeQVi.jpg

Yangınla Başlayan Acı Süreç: Taziye Ziyareti

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Köksalan Mahallesi’nde 20 Haziran’da başlayan ve Mardin’in Mazıdağı ilçesinde bazı mahallelere doğru genişleyen yangında şu ana kadar 15 yurttaş hayatını kaybetti. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, beraberinde CHP’nin Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde Köksalan Mahallesi’ne taziye ziyaretinde bulundu.

CHP’den Destek Sözü

Taziye ziyareti sonrası konuşan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, tüm CHP’li belediyelerden bölge için destek isteyeceklerini vurguladı. Devlete ”mağdurun yanında olun” çağrısı yapan CHP’li Başarır, tüm belediyelerin desteğine ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Elektrik Dağıtım Şirketlerine Eleştiri

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yangının köylüler tarafından çıkarıldığı iddialarına karşı çıkarak elektrik dağıtım şirketlerini eleştirdi. Ağbaba, özelleştirmenin getirdiği sorunları ve yetersiz yatırımları vurgulayarak, mağduriyetin kaynağını açıkladı.

Yangının Sebebinin Araştırılması Talebi

CHP’li Tanrıkulu, yangının sebebini araştırmak için girişimde bulunacaklarını belirterek, elektrik dağıtım şirketinin sorumluluğunu ve yatırımlardaki eksiklikleri vurguladı. Anız yakılması iddialarına karşı sert bir dille yanıt veren Tanrıkulu, soruşturmanın şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Mahalle Muhtarı’nın Tanıklığı

Köksalan Mahallesi Muhtarı Hüseyin Çelebioğlu, yangının ardından yapılan onarımların yetersizliğine dikkat çekerek elektrik direklerinin durumunu aktardı. Çelebioğlu, yangının sebebini açık bir şekilde elektrik kaynaklı olarak belirtirken, yaşanan mağduriyetleri detaylarıyla anlattı.

Exit mobile version