MHP’li Öztürk, Türkiye’deki TikTok kullanımıyla ilgili TBMM’ye bir yasa teklifi sundu. TikTok’un Türkiye’de 30 milyonun üzerinde kullanıcısı olduğunu belirten Öztürk, platformun genellikle Z kuşağı tarafından tercih edildiğini ve uluslararası örnekler üzerinden getirilen erişim yasaklarını örnek gösterdi.
TikTok’un Türkiye’deki Durumu ve Tartışmalar
Öztürk, teklifinde TikTok’un Türk aile yapısına uygun olmayan içeriklerin paylaşıldığı, ahlaki değerlerin ihlal edildiği ve bazı kullanıcıların suç unsuru içeren paylaşımlar yaptığını vurguladı. Ayrıca, platformun mahremiyetin tehlikeye atıldığı, hakaret, tehdit ve şantaj gibi suçlara zemin hazırladığına dair endişelerini dile getirdi.
‘TÜRK AİLE YAPISINA UYGUN OLMAYAN GÖRÜNTÜLER’
- Müstehcen içeriklerin paylaşılması
- Canlı yayın geliri sağlama
- Çocuk istismarının teşvik edilmesi
Öztürk, ahlaki değerlerin göz ardı edildiği bir platformda yapılan paylaşımların toplum düzenini tehdit ettiğini ve çocuklar için sağlıklı bir çevre oluşturmanın önemine vurgu yaptı. Bu sebeple, TikTok gibi platformların daha sıkı denetlenmesi gerektiğini savundu.
‘TELEFON NUMARALARI İLE GİRİŞ YAPSINLAR’
- Mahremiyetin korunması
- Hakaret, tehdit ve şantaj gibi suçların önlenmesi
- Sağlıklı ve güvenli bir sosyal medya ortamının oluşturulması
Öztürk’ün yasa teklifi, kullanıcıların sosyal medya platformlarına cep telefonu numaralarıyla giriş yapmasını zorunlu kılacak ve bu sayede suç işleme konusunda caydırıcılığın artırılmasını amaçlayacak.