CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu’nun CHP’ye katılacağı yönünde yapılan iddialara açıklık getirdi. Günaydın, Zorlu ile hiçbir tanışıklığının olmadığını belirterek, konunun kendisiyle ilgisinin bulunmadığını ifade etti.
Yap-İşlet-Devret Modelinde Kamu Hazinesinin Zarar Gördüğü İddiası
Günaydın, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, yap-işlet-devret modeliyle kamu hazinesinin zarar gördüğünü iddia etti. En kısa işletme süresini veren firmalara ihalelerin teslim edilmesinin ardından bu sürelerin çeşitli gerekçelerle uzatıldığını belirtti.
- Özellikle Kuzey Marmara Otoyolu projesinde süre uzatma taleplerinin geldiğini aktaran Günaydın, eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın bu ihaleyi alan konsorsiyumun CEO’luğuna getirilmesini eleştirdi.
- Günaydın, Turhan’ın CEO iken proje süresinin uzatılması talebinde bulunduğunu ve sonrasında Ulaştırma Bakanı olarak aynı talepleri onayladığını dile getirdi.
- Bu durumun kamu zararına yol açtığını vurgulayan Günaydın, yaklaşık 5 milyar dolarlık bir kamu zararının söz konusu olduğunu belirtti.
Günaydın’dan Kürşad Zorlu İddialarına Yanıt
Günaydın, İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu’nun CHP’ye katılacağı yönündeki iddialara da yanıt verdi. Zorlu’yu tanımadığını ve herhangi bir görüşme gerçekleştirmediğini belirten Günaydın, konunun kendisiyle alakalı olmadığını ifade etti.