CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: Askeri Alanları Koruyalım

chp-genel-baskan-yardimcisi-yanki-bagcioglu-askeri-alanlari-koruyalim-djgyQ6Du.jpg

CHP Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu’ndan Çağrı: Askeri Alanları Koruyalım!

CHP Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, askeri alanların imara açılmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Bağcıoğlu, şunları belirtti:

  • Yeşil Alanların Korunması: “Herkesin gözü önünde şehirlerin elde kalan son yeşil alanları da peşkeş çekiliyor. Bu alanlar, askeriye tarafından özenle korunurdu. Şimdi ise imara açılarak yok edilmek isteniyor. Bu durumu emekli bir asker olarak içime sindiremiyorum.”
  • Kentlerin Nefes Alma Alanları: “Askeri alanlar sadece askeri faaliyetler için değil, aynı zamanda kentlerin nefes almasını sağlayan, doğayı koruyan alanlar olarak da büyük öneme sahip. Bu alanların yok edilmesi, geleceğimizin yok edilmesi demektir.”
  • Toplumsal Sorumluluk: “Bu mesele partiler üstü bir meseledir. Tüm siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını bu konuda daha fazla duyarlı olmaya çağırıyorum. Askeri alanların korunması ve imara açılmasının durdurulması için acilen harekete geçilmelidir.”

“Askeri alanlar için ‘yeşil kalacak’ denildi. Ama görüyoruz ki, bu alanlar birer birer imara açılıyor. Verilen sözler tutulmadı, halkın güveni sarsıldı. Askeri alanları koruyarak, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak için hep birlikte mücadele etmeliyiz.”

Bağcıoğlu’nun son çağrısı şu şekilde: “Askeri alanların korunması ve imara açılmasının durdurulması için acilen harekete geçilmelidir. Tüm yetkilileri ve halkımızı duyarlı olmaya çağırıyorum.”

Exit mobile version