Görkem Ertürk’ün Felçten Kurtuluşu: Nadir Müdahale ile Hayata Dönüş

gorkem-erturkun-felcten-kurtulusu-nadir-mudahale-ile-hayata-donus-7Zpsx4Jk.jpg

Görkem Ertürk’ün Hayatını Kurtaran Nadir Müdahale

Manavgat ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki Görkem Ertürk, bir gün iş yerinde aniden fenalaşarak kısa süreli görme ve işitme kaybı yaşadı. Hızla hastaneye kaldırılan Ertürk’te yapılan ilk muayenede herhangi bir rahatsızlık belirtisi bulunmadı. Ancak ertesi gün baş ağrısı ve vücudunun sol tarafında hissizlik yaşamaya başlayan Ertürk, daha donanımlı bir hastaneye gitmeye karar verdi.

Beyin damarlarında baloncuk oluşabileceğinden şüphelenilen Ertürk, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Hastaneye geldiğinde, acil serviste yapılan ilk gözlemde sol tarafını hissetmediği tespit edildi. Yapılan tetkikler sonucunda, beyninde baloncuk bulunmadığı anlaşıldı. Ancak 36 saat sonra felç geçiren Ertürk, yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Burada, Nöroloji Kliniği’nden Dr. Öğr. Üyesi Şennur Delibaş Katı, hastanın beynindeki toplardamarda pıhtı oluşumu nedeniyle tıkanıklık tespit etti. Nadir görülen bu rahatsızlık, koma ve ağır felçle sonuçlanabileceğinden hastanın eşinden onay alarak kapalı yöntemle pıhtı çıkarma işlemi uygulanmasına karar verildi.

Kapalı Yöntemle Pıhtı Çıkarma İşlemi

Girişimsel Nörolog Dr. Şennur Delibaş Katı ve ekibi, yaklaşık 3,5 saat süren operasyonda toplardamarlardaki pıhtıyı başarıyla çıkardı. Operasyon sonrası Ertürk, 24 saat içinde vücudunun sağ tarafını, ikinci gün ise sol tarafını hareket ettirmeye başladı. Dr. Delibaş Katı, hastanın 48 saat içinde müdahale edilmemesi durumunda hayatını kaybetme riskinin olduğunu vurguladı.

Hastanın tedavi sürecine ilişkin detayları paylaşan Dr. Delibaş Katı, “Hastamız 36 saat içinde felç oldu ve entübe edilerek yoğun bakıma alındı. Yapılan incelemeler sonucunda beynindeki toplardamarlar pıhtı ile tıkandığını belirledik. İki gün süren tedaviye rağmen kötüleşme devam etti. Bu nedenle Türkiye’de az uygulanan venöz trombektomi adlı kapalı yöntemle pıhtı çıkarma işlemini gerçekleştirdik. Operasyon sonrası damarlarındaki akım geri geldi ve hastamız hızla iyileşmeye başladı,” dedi.

Hastanın İyileşme Süreci

Felç durumu ile hastaneye yatış yapan Görkem Ertürk, yürüyerek taburcu olmanın sevincini “Hayata yeniden döndüm” ifadeleriyle dile getirdi. Ertürk, yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı: “Dört gün boyunca baş ağrısı çektim. Zaman zaman görme ve işitme kaybı yaşadım. Sol tarafımda hissizlik ve konuşma zorluğu çekmeye başladım. Hastaneye geldiğimde hızla kötüleştiğim için yoğun bakıma alındım. Doktorum bana ikinci kez hayat verdi. Gerçekten zor bir süreçti, hastaneye geldiğimde içimde büyük bir korku vardı. Şu an çok iyiyim, işlerimi yapabiliyorum. Hayata yeniden döndüm.”

Exit mobile version