Fatma Karanfil’in Ardından: Sevenlerinin ve Meslektaşlarının Vefatı Üzerine Yorumları

fatma-karanfilin-ardindan-sevenlerinin-ve-meslektaslarinin-vefati-uzerine-yorumlari-IkGDQEML.jpg

Usta oyuncu Fatma Karanfil, kanser tedavisi gördüğü süreçte 25 Mayıs’ta entübe edilmiş ve maalesef geçtiğimiz gün hayatını kaybetmiştir. 72 yaşındaki sanatçı için Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde cenaze töreni düzenlenmiştir. Törene, aile üyelerinin yanı sıra Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, oyuncu Hülya Koçyiğit, oyuncu Pınar Altuğ ve sevenleri katılmıştır.

Keloğlan, Mavi Boncuk, Aşk-ı Memnu ve Çocuklar Duymasın gibi pek çok önemli yapımın kadrosunda yer alan Fatma Karanfil’in cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verilmiştir. Ancak, dikkat çeken bir detay olarak, cenazeye katılımın oldukça az olduğu gözlemlenmiştir.

Meslektaşlarından Ve Sevenlerinden Anıları ve Veda Sözleri

Camideki törende taziyeleri kabul eden Fatma Karanfil’in yeğeni Elif Karanfil, “Son 1.5 ayda kanserin tamamen yayıldığını öğrendik. Bugün de buradayız maalesef” diyerek duygularını dile getirmiştir.

Fatma Karanfil’i son yolculuğunda yalnız bırakmayan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, “Çok üzgünüz, bu değerlerimizi tek tek kaybediyoruz. Bir de yakın tanıdığım biriydi Fatma abla. Birlikte uzun süre çalıştık. Çocuklar Duymasın’da birlikte rol aldık. Dominant teyzenin annesini oynuyordu ve çok gülüyorduk. Yani pırlanta gibi bir insandı. Çok profesyonel, çok neşeli, hayat dolu, örnek bir oyuncuydu” ifadelerini kullanmıştır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven ise, “Çok üzgünüz. Bizim yolumuz 2002 yılında kesişmişti. Biliyorsunuz, Çocuklar Duymasın’da çok önemli rollerimizden birini çok da güzel oynadı. Daha sonra da bizim aslında temasımız hiç kesilmedi. Bir abla-kardeş ilişkimiz de vardı. Gerçekten çok seviyorduk birbirimizi ama maalesef ben hastalık sürecinden haberdar olduğumda entübe olmuştu, kendisiyle görüşemedim. Zaten çok kısa sürede de kaybettik. Mekanı cennet olsun” şeklinde duygularını ifade etmiştir.

Yeşilçam oyuncusu Hülya Koçyiğit, “Arkasında pırıltılar bırakarak bir yıldızımız daha kaydı. O kadar güzel anılar bıraktı ki bizimle, ruhu şad olsun. Allah rahmet eylesin. Tüm sevenlerine, geride bıraktıklarına sabır diliyorum. Biz onu çok sevdik. Ben onu ne yazık ki entübe edilmiş haliyle ziyaret ettim hastanede. Orada vedalaştık, ben konuştum, o gözleriyle bana selam verdi. Nur içinde yatsın, hepimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullanmıştır.

Çocuklar Duymasın dizisinde birlikte rol aldığı oyuncu Pınar Altuğ da, “Kayıplar her zaman çok can yakıyor. Fatma abla benim için çok ayrı yeri olan biriydi. Çünkü 17 yaşındaydım Fatma ablayı tanıdığımda, hatta daha da küçüktüm. Annemle aynı iş yerinde çalışıyordu. Sonra ben ilk mankenlik yapmaya başladığımda onun çalıştığı tekstil şirketinde prova mankeni olarak görev yaptım. Dolayısıyla çok küçüktüm tanıştığımızda. Seneler sonra Çocuklar Duymasın’da Zeyno’ya bir anne düşünüldüğünde de Birol’a demiştim ki ‘Bak annesi kadar benzeyen biri var, ben tanıyorum’. O zaman Fatma ablanın kapısını çalmıştık. Senelerce de beraber çalışma imkanımız oldu. Bugün burada olmak çok üzücü. Görüşmemiştim bir süredir. Hasta olduğu haberini aldıktan sonra da zaten böyle bir imkan olmadı. Maalesef, hayat koşturmacasında galiba bazen bazı şeyleri atlıyoruz, uzaklaşıyoruz. Son görevimizi yapmak için buradayız” şeklinde duygularını ifade etmiştir.

Exit mobile version