Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi, derinliği 9.46 kilometre olarak kaydedildi.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dün gece saat 22.54’te yerin 9.46 kilometre derinliğinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, depremin şiddeti ve derinliği bölge halkı tarafından hissedildi. Şu ana kadar herhangi bir can veya mal kaybı rapor edilmedi. Ancak depremin ardından AFAD ve ilgili kurumlar, olası artçı sarsıntılar ve zarar tespiti için çalışmalarını sürdürüyor.
Depremin hemen ardından, Yüksekova ve çevre ilçelerdeki vatandaşlar kısa süreli bir panik yaşadı. Sosyal medya platformları üzerinden depremi hisseden birçok kişi deneyimlerini paylaştı. Bölge halkı, geceyi dışarıda geçirmeyi tercih edenler arasında yer aldı.
Depremlerin bölgedeki etkisi ve sıklığı göz önünde bulundurulduğunda, yetkililer vatandaşları her zaman hazırlıklı olmaları konusunda uyarıyor. Deprem sonrası yapılan ilk değerlendirmelerde, binalarda herhangi bir hasar tespit edilmediği belirtilse de incelemeler devam ediyor.