CHP Milletvekili Veli Ağbaba’nın Eleştirileri ve Gerilimli Tartışmalar

chp-milletvekili-veli-agbabanin-elestirileri-ve-gerilimli-tartismalar-p6Ww8bI3.jpg

CHP Milletvekili Veli Ağbaba’nın Eleştirileri

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, seçim bölgesinde deprem sonrasında 103 bin konut yapılması gerektiğini belirterek, sadece 7 bininin yapıldığını ve evsiz kalan insanların durumunu Meclis’te gündeme getirdi. Ağbaba, evlerin yetersizliğini ve eksikliklerini vurguladı.

Hakaretler ve Gerilim

AKP’li vekiller, Ağbaba’nın sözlerine “Yalan söylüyorsun” şeklinde sataşmalarıyla gerilim başladı. Ardından karşılıklı hakaretlerin yaşandığı gergin anlarda, AKP ve CHP milletvekilleri arasında ciddi bir gerilim oluştu.

Karşılıklı Hakaretler Tutanağa Geçti

Hakaret dolu sözlerin tutanaklara geçtiği olayda, Ağbaba ve AKP’li vekiller arasında yaşanan atışmalar, Meclis’in düzgün işleyişini olumsuz etkiledi. Tutanaklara yansıyan hakaretler, siyasi tartışmaların ne kadar sert bir hal alabildiğini gözler önüne serdi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba:
“İnsanlar evlerinde oturamıyor”

Meclis’te uluslararası anlaşmalar görüşülürken söz alan CHP’li Ağbaba, deprem konutu sıkıntısını şöyle dile getirdi: – Konut yapılmış altyapı yok, çocuk parkı yok, camisi yok, kültür merkezi yok, sağlık ocağı, yok, yok, yok. Dört duvar teslim edilmiş, maalesef hâlâ insanlar o evlerde, oturulamıyor. Eğer televizyonlarda o kura çekimini izliyorsanız bilin ki bunun tamamı yalan, hiç kimse evinde oturabiliyor değil.

AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Ağbaba’ya “Yalan diyemezsiniz” diye itiraz etti, ardından AKP’li vekiller ile CHP’li Ağbaba arasında dakikalarca süren karşılıklı atışma yaşandı.

Ağbaba:
“Veli Ağbaba kim, biliyor musun? İsmet İnönü’nün hemşehrisi, Turgut Özal’ın hemşehrisi, Hamido’nun hemşehrisi; ben korkar mıyım sizden?”

AKP’li vekil:
“Teröristi söyle!”

Yıldırım (AKP):
“Utanmaz herif! Terbiyesiz adam, şeref yoksunu.”

Ağbaba:
“Ne yapacaksın, elinden gelse terörist yapacaksın.”

Yıldırım (AKP):
“Utanmazın ağbabası sensin. Konuşma lan! Zırto! Utanmazın ağababasısın lan!”

Ağbaba:
“Sensin o, lan sensin!”

Alan (AKP):
“Ağzın pis senin.”

Yıldırım:
“Terbiyesiz, ‘lan’ diyorum sana lan!”

Ağbaba:
“Diyemezsin bana.”

Yıldırım:
“Senin gibi seviyesiz.”

Alan:
“Sen akıllı ol, bulaşsan ne olur, sarhoş!”

Ağbaba:
“Akıllı ol, hakaret etme.”

(AKP-CHP arasında karşılıklı laf atmalar, gürültüler)

Başkan:
“Birleşime on dakika ara veriyorum…”

Exit mobile version