Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Katılımı

hazine-ve-maliye-bakani-mehmet-simsekin-katilimi-2jTsklGG.jpg

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) önceliğinde ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Finansal Okuryazarlık Platformu Tanıtım Toplantısı’na katıldı.

Yatırımcı Sayısındaki Artış

Şimşek, 8,6 milyon borsa yatırımcısının, 12 milyon da sermaye piyasalarında hesabı olan veya işlem yapan yatırımcının olduğunu vurgulayarak, “Bunlar önemli rakamlar. Belki batıdaki kadar değilse de bunlar büyük rakamlar.”

Finansal Okuryazarlık Önemi

Şimşek, finansal okuryazarlığın önemine değinerek, “Yatırım işi hangi ölçekte olursa olsun bilgiye, analize dayalı olmak zorunda. Önemli olan işe yarayacak ve değerlendirmeye baz oluşturacak bilgi ve analizi bir şekilde anlayabilmek ve bunu da yatırım kararlarına yansıtabilmek” şeklinde konuştu.

Borsa ve Yatırım Farkı

Şimşek, vatandaşların borsayı oyun alanı olarak görmesine ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Vatandaşımız borsada oynuyorum diyor. Oyun alanı değil aslında. Yani algı böyle olabilir. Ama burası aslında yatırım yapılan bir platform.”

Karar Alma Sürecinde Bilginin Rolü

Şimşek, karar alma sürecinde bilginin kritik önemine vurgu yaparak, “Bütün bu kararları bilgiye dayalı verirsek anlam kazanır” değerlendirmesinde bulundu.

Exit mobile version