Kuzey Kore’ye Eleştiri Dolu Balonlar Gönderildi

kuzey-koreye-elestiri-dolu-balonlar-gonderildi-lFVTLimi.jpg

Yonhap’ın haberine göre, Kuzey Kore’den kaçanların oluşturduğu Özgür Kuzey Kore Savaşçıları (FFNK) Grubu Başkanı Park Sang-hak, Kuzey Kore’yi eleştirmek amacıyla başkent Seul’un kuzeybatısındaki Ganghwa Adası’ndan yaklaşık 20 balonun Kuzey Kore’ye gönderildiğini duyurdu.

Balonlarda, Pyongyang yönetimini eleştiren 300 bin broşür ve K-Pop içerikli 2 bin USB belleğin bulunduğunu belirten Park, Güney Kore ile “birleşmeye karşı çıktığı ve liderliğini sürdürmeye çalıştığı” için Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’u eleştirdi.

Balona bağlı bir pankartta “Kim Jong-un bir vatan haini ve halkımızın düşmanıdır” ifadesinin yer aldığı görüldü. Güney Kore’de, Kuzey’den kaçanların oluşturduğu FFNK gibi gruplar, Pyongyang yönetimini eleştiren içeriklerin bulunduğu balonları sınırdan Kuzey Kore’ye gönderiyor.

Exit mobile version