Kanada’daki Türk Ailesinin Restoranı İki Kez Kundaklandı: Sır Perdesi Aralanıyor

kanadadaki-turk-ailesinin-restorani-iki-kez-kundaklandi-sir-perdesi-aralaniyor-SrEOTeDX.jpg

Quebec’te Kundaklama Olayı: Türk Ailesinin Yaşadığı Drama

Kanada’nın Quebec bölgesinde, Türk kökenli bir ailenin işlettiği Pizza Mozza restoranı, peş peşe iki kez kundaklanarak büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı. Olayların yaşandığı tarihler 31 Ağustos ve 2 Eylül olarak kaydedildi. Restoranın sahibi Berat Saymadi, yaşananların ardından çevreleriyle hiçbir sorun yaşamadıklarını belirterek, “Hiçbir problemimiz yok, kimseyle bir sorun yaşamadık. Herkesle çok iyi ilişkilerimiz vardı.” açıklamasında bulundu.

2 Eylül gecesi meydana gelen ikinci yangının ardından, polis ekiplerinin kendisinin evine geldiğini söyleyen Saymadi, “Gittiğimde dükkan yanıyordu. İki yıllık emek verdiğimiz, üç kardeş, herkesin, eşimizin, dostumuzun, çocuğumuzun esirgediği vakitte bile orada olduğumuz şeyde, iki yıllık emeklerimin kül olduğuna yandım. Duygusal olarak çok zordu.” ifadelerini kullandı.

İlk kundaklama olayını büyük bir hasar olmadan atlattıklarını vurgulayan Saymadi, “İkincisinde dükkan kül oldu. Öncesinde herhangi bir uyarı almadık. Tamamen kundaklama. Ve kundaklayan birileri var yani, bu kesin.” dedi. Olayın aydınlatılması için polis soruşturmasının devam ettiğini belirten Saymadi, “Her taraftan kamera kaydı topladılar. Bizimle konuştular. Kendileri daha sonra çevre restoranlara ve komşularımıza gittiler. Şu anda soruşturma devam ediyor ve bekliyoruz. Ne olduğunu bilmiyoruz. Çok büyük şeyler yaşanabilirdi burada. Bütün bölgeyi ilgilendiren, insanların canını tehlikeye atan bir şey olabilirdi.” şeklinde konuştu.

Saymadi, kundaklamanın arkasında yatan sebebin göçmen karşıtlığı mı yoksa rekabet mi olduğu konusunda kesin bir bilgiye sahip olmadıklarını vurguladı. Bölgedeki restoranlarda zaman zaman yangınlar çıktığını belirten Saymadi, ancak bu olayın tüm toplumu ilgilendirdiğine dikkat çekti. “Toplum sağlığını ilgilendiren, beraber yaşamamızı kısıtlayan bir şey olduğunu düşünüyorum. Ve bunun bir an önce aydınlatılmasını istiyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Exit mobile version