İsrail Yetkilileri ABD’nin Askeri Yardımı Askıya Alma Kararına Tepkili

israil-yetkilileri-abdnin-askeri-yardimi-askiya-alma-kararina-tepkili-Nh254czF.jpg

İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, konuya ilişkin Israel Hayom gazetesine yaptığı açıklamada, ABD yönetiminin İsrail’e askeri yardım sevkiyatını askıya alma kararının büyük hayal kırıklığı yarattığını belirtti. Erdan, bu durumun İsrail’in güvenliği açısından önemli olduğunu vurguladı.

İsrail Enerji Bakanı Eli Cohen ise aynı gazeteye yaptığı açıklamada, silah ve mühimmat üretiminde bağımsızlığın İsrail için hayati bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Cohen, “Savaşın bitmesini beklememize gerek yok, acilen harekete geçerek mevcut firmalarda üretim sistemlerini kurmalı, silah ve mühimmat üretecek yeni savunma firmaları oluşturmalıyız” dedi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail’in Refah’a yönelik kapsamlı bir kara saldırısı bağlamında bu ülkeye yakında gönderilecek silahlarla ilgili bir değerlendirme sürecinde olduklarını ve bu süreç devam ederken bazı silahların sevkiyatını askıya aldıklarını doğruladı.

Exit mobile version