İranlılar Tahran Sokaklarında Reisi’yi Uğurladı

iranlilar-tahran-sokaklarinda-reisiyi-ugurladi-JpLbHzTK.jpg

İranlılar, helikopter kazasında hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindekilerin cenaze töreni için başkent Tahran sokaklarını doldurdu.

Şehir merkezinde, Reisi’nin portrelerine sarılarak yas tutan kalabalık erken saatlerden itibaren Tahran Üniversitesi çevresinde toplanmaya başladı.

Ayetullah Hamaney Cenaze Namazını Kıldırdı

Cenaze namazını dini lider Ayetullah Ali Hamaney kıldırdı. Üst düzey yetkililer tarafından kuşatılan Hamaney, cenazelerin başında dualar okudu.

Aralarında kazada yaşamını yitiren Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahyan‘ın da bulunduğu cenazeler için dua edildi.

Cenaze Meşhed’de Defnedilecek

Cenazeler Tahran’dan, İran’ın kuzeydoğusunda yer alan Reisi’nin memleketi Meşhed‘e götürülecek ve burada, İmam Rıza Türbesi‘ndeki cenaze törenlerinin ardından defnedilecek.

Ölümünün ardından, küresel müttefikler Rusya ve Çin ile NATO taziyelerini iletirken BM Güvenlik Konseyi de ölenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Exit mobile version