Alman Basınında Dışişleri Bakanlığı Çalışanları Hakkında Soruşturma Açıldı

alman-basininda-disisleri-bakanligi-calisanlari-hakkinda-sorusturma-acildi-EGW4Qn6J.jpg

Alman basınında yer alan haberlere göre, Cottbus ve Berlin savcılıkları, Dışişleri Bakanlığı çalışanları hakkında soruşturma açtı. Ancak savcılıklar, soruşturmanın selameti açısından detaylı bilgi vermekten kaçındılar.

Dışişleri Bakanlığı personelinin Almanya’ya sahte veya eksik belgelerle giriş yapmalarına izin verildiği iddia edilen haberlerde, bu durumun binlerce kişinin ülkeye gelmesine sebep olduğu belirtiliyor.

20 Afgan İle İlgili Soruşturma Devam Ediyor

Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, binlerce kişinin sahte belgelerle ülkeye giriş yaptığı haberlerinin reddedildiği ve sadece 20 Afgan vatandaşıyla ilgili 3 ayrı soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Afganlıların ülkeye gelişlerinde güvenlik kontrollerinin başarılı bir şekilde yapıldığı ve söz konusu belgelerin dikkatlice incelendiği vurgulandı. Açıklamada, yaşanan sorunun sadece vizenin belgeye yapıştırılmaması olduğu belirtildi.

Özellikle “vekalet pasaportları” ile ilgili sorunların yaşandığı ifade edilen açıklamada, bu tür belgelerin üçüncü kişiler tarafından teslim alındığı durumlarda Almanya’ya giriş izni verilmediği kaydedildi.

Focus dergisinin haberine göre, sadece Afganistan değil, Suriye, Pakistan ve Afrika’nın çeşitli ülkelerinden insanların benzer şekilde Almanya’ya giriş yaptığı iddia ediliyor.

Exit mobile version