Milli okçu Mete Gazoz erkekler klasik yay finalinde dünya şampiyonu oldu

milli-okcu-mete-gazoz-erkekler-klasik-yay-finalinde-dunya-sampiyonu-oldu

Milli okçu Mete Gazoz, Almanya’da düzenlen Dünya Şampiyonası’nın klasik yay finalinde Kanadalı Eric Peters’i 6-4 yenerek altın madalya kazandı.

Milli okçu Mete Gazoz, Almanya’da düzenlen Dünya Okçuluk Şampiyonası erkekler klasik yay finalinde Kanadalı Eric Peters’i 6-4 yenerek altın madalya kazandı.

Başkent Berlin’de yapılan şampiyonada çeyrek finalde Şili’den Ricardo Soto’yu 6-2 mağlup eden milli sporcu, adını son 4 isim arasına yazdırdı.

Yarı finalde Brezilyalı Marcus D’Almeida’yı 7-3 yenen Mete, adını hem finale yazdırdı hem de 2024 Paris Olimpiyatları’na kota aldı.

Mete, finalde ise Kanadalı Eric Peters’i 6-4 yenerek, dünya şampiyonu oldu.

“Olimpiyatlara kota aldık. Her şey istediğimiz gibi gidiyor”

Dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk okçu olan Mete, açıklamalarda bulundu.

Çok mutlu olduğunu dile getiren Gazoz, “Olimpiyat şampiyonluğundan sonra dünya şampiyonluğunu da elde ettim. 2024 Paris Olimpiyatları’na dünya şampiyonu olarak gidiyorum. Takım halinde de olimpiyatlara kota aldık. Her şey istediğimiz gibi gidiyor. Umarım, 2024 Paris Olimpiyatları da istediğimiz gibi geçer. Üzücü olaylardan sonra ülkemi en üst seviyede zirvede temsil ettiğim, halkımızın içine bir nebze olsun su serpebildiğim için çok mutluyum. Bugün her şey çok güzeldi.” ifadelerini kullandı.

Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin ise “İnanılmaz mutluyuz. Tokyo’dan sonra Mete ile yaptığımız çalışmalar, 2024 Paris yolunda önce dünya şampiyonluğunu getirdi. Umut ediyorum ki bu performansı daha da yukarı çıkarıp Paris’te yine milletimizin yüzünü güldürecektir. Halkımızın yüzünü biraz olsun güldürebildiysek ne mutlu bize. Türk halkı ve bayrağımız için çalışmaya devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Exit mobile version