74. Berlin Film Festivali’ne Geri Sayım

74-berlin-film-festivaline-geri-sayim

74. Berlin Film Festivali’ne bir buçuk ay kala heyecan verici bir duyuruya ev sahipliği yaparak, festivalin Onur Ödülü’nü ve Uluslararası Jüri Başkanı’nı açıkladı. Bu prestijli etkinlik, 15-25 Şubat tarihleri arasında sinemaseverleri buluşturacak.

Lupita Nyong’o, Berlin Film Festivali Ana Yarışma Jürisi Başkanı Seçildi

Kenya kökenli, Meksika doğumlu oyuncu Lupita Nyong’o, Berlin Film Festivali’nin ana yarışma jürisinin başkanı olarak atanarak büyük bir onura layık görüldü. Nyong’o, “12 Yıllık Esaret” filmindeki muazzam performansıyla Oscar kazanmış ve sinema dünyasında geniş bir hayran kitlesi edinmiştir.

Nyong’o’nun Zengin Kariyer Yolculuğu

Amerika’da eğitim alan Nyong’o, Hampshire College ve Yale Üniversitesi Drama bölümünden mezun oldu. “Black Panther” ve “Wakanda, Forever” gibi büyük yapımlarda yer alarak uluslararası alanda tanınırlığını artıran Nyong’o, Broadway sahnelerinde de başarı elde etmiştir.

Oyunculuk kariyerinin yanı sıra yapımcılıkla da öne çıkan Nyong’o, Oscar adayı “Goodbye Julia”nın yapımcılığını üstlenmiştir. Ayrıca, New York Times’ın En Çok Satan Kitaplar listesine giren çocuk kitabı “Sulwe” ile de edebiyat dünyasında adından söz ettirmiştir.

Onursal Altın Ayı, Martin Scorsese’nin Eserlerine Gidiyor

Berlinale’nin prestijli Onursal Altın Ayı ödülü, İtalyan asıllı Amerikalı yönetmen, yapımcı ve senaryo yazarı Martin Scorsese’ye layık görüldü.

Exit mobile version