Bursa’da Kuvvetli Fırtına Eğitimi Vurdu: Beş İlçede Okullar Tatil

bursada-kuvvetli-firtina-egitimi-vurdu-bes-ilcede-okullar-tatil

Bursa’daki şiddetli fırtına nedeniyle Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Gürsu ve Kestel ilçelerinde eğitime ara verildiği açıklandı.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, ilde yaşanan olumsuz hava şartları eğitimi olumsuz etkiledi. Vali Demirtaş, Bursa’nın Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel ve Gürsu ilçelerinde 29 Kasım Çarşamba günü, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilme kararı alındığını duyurdu.

Kamu Çalışanlarına İdari İzin

Aynı açıklamada, Bursa’da kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan personelin de 29 Kasım’da idari izinli sayılacağı bilgisi verildi. Bu karar, fırtınanın yol açabileceği olası riskleri minimize etmek amacıyla alındı.

Valilik, alınan bu önlemlerin öğrencilerin ve çalışanların güvenliğini sağlamak amacıyla gerekli olduğunu vurguladı. Bursa’daki tüm okul yönetimleri, öğrenci ve velilere durum hakkında bilgilendirme yaparak, gelişmeleri takip etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Bursa ve çevresindeki olumsuz hava koşullarının önümüzdeki günlerde de devam edeceği ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. Yetkililer, fırtına ve kötü hava koşullarıyla ilgili tedbirlerin alınması konusunda uyardı.

Exit mobile version