Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Gazze Şeridi’nde devam eden çatışmalara dikkat çekerek, “Durum son derece gergin ve insani açıdan felaket niteliğinde. Çatışmalara insani ara verilmesi ve Gazze’deki sivil halkın ihtiyaçlarının karşılanması çok önemli” dedi.
Peskov, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin başkent Moskova’da gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Peskov, İsrail ordusunun Gazze’deki “askeri operasyonunun” devam ettiğini belirtirken, “Rus vatandaşlarının Gazze’den ayrılma imkanına sahip olması da bizim için önemli. Diplomatlarımız bu yönde çalışmalarını sürdürüyor” şeklinde konuştu. Kremlin Sözcüsü, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bölgedeki ülke liderleriyle en üst düzeyde temas planlamadığını, ancak çalışma düzeyinde temasların günlük olarak devam ettiğini ifade etti.
Gazze’deki sivil halkın insani ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Rusya’nın çatışma bölgesine insani yardım sağladığını vurgulayan Peskov, bu yöndeki çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.