60 kg. kadınlar kategorisinde Esenler’i ve Türkiye’yi temsil eden 22 yaşındaki başarılı sporcu, Esenler Belediyesi’nin Genç Yetenek BESYO Akademisi’nden mezun oldu. Türer, Esenler Belediyesi Mehmet Öcalan Spor Tesisi’nde geleceğin kadın wushucularını yetiştiriyor.
YURT DIŞINDA ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK
Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi olan Türer, ‘Üniversitelerarası Wushu Türkiye Şampiyonası’nda Ordu Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ndeki rakiplerini yenerek 60 kg. kadınlar kategorisinde şampiyonluk kupasına uzandı.
Türer, Haziran ayında Çin’de düzenlenecek, olimpiyatların üniversite ayağı olan FISU Dünya Üniversite Wushu Şampiyonası’nda da yine 60 kg. kadınlar kategorisinde Türkiye için ter dökecek.