Yeni salon yeni sergi: Konuşan Yazılar

Yıldız Holding, İslam eserleri koleksiyonunda bulunan 145 eseri "Konuşan Yazılar" adlı sergide bir araya getirdi.

1649061451-sergi2

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 4 Nisan’da kapılarını açan sergide Kadıasker Mustafa İzzet Efendi, Şefik Bey, Bakkal Arif Efendi, Hamit Aytaç, İbrahim Sükûti, Yusuf Simîn Kalem, Ref’et Efendi, Elmalılı Hamdi Yazır Efendi gibi ünlü hattatların imzasını taşıyan hüsnühat eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

“Konuşan Yazılar”, Yıldız Holding’in Çamlıca’daki genel merkezinde bulunan yeni Yıldız Holding Sergi Salonu’nda yıl boyunca randevu alınarak gezilebilecek.

“Geleneksel eserleri kalıcı olarak bir araya getiriyoruz”

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, geleneksel ve modern sanat eserlerini toplumun geniş kesimleriyle buluşturma düşüncesiyle bugüne kadar çok sayıda etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Her sene birbirinden kıymetli geleneksel sanat eserlerini farklı temalarla ziyarete açıyor, manevi dünyamızı zenginleştiren hatları, hilyeleri, ebruları, tezhipleri ve daha pek çok çalışmayı geniş kitlelerle paylaşıyoruz. 1.400 yılı aşkın süredir, nesiller, devirler, iklimler, çağlar boyunca etkisini koruyan bu kıymetli mesajların daimî olduğuna ve sanatın da bu mesajları paylaşmak için en etkili yollardan birini oluşturduğuna inanıyoruz. Buradan hareketle, mutlulukla ifade etmek isterim ki Yıldız Holding Sanat Koleksiyonu’ndaki geleneksel İslam eserlerini yeni kurduğumuz sergi salonumuz aracılığıyla kalıcı olarak bir araya getiriyoruz.”

 

Exit mobile version