Rusya-Ukrayna Savaşının merkezi Kiev’de 35 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in Belediye Başkanı Vitaly Kliçko'dan, sokağa çıkma yasağına ilişkin yeni açıklama geldi. Bu akşam saat 20.00'da başlayacak olan yasakların, çarşamba sabahı saat 07.00'a kadar süreceği bildirildi.

thumbs_b_c_e64fcc40e439645f47117f0c5c1f5f9c

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in Belediye Başkanı Vitaly Kliçko’dan, sokağa çıkma yasağına ilişkin yeni açıklama geldi. Bu akşam saat 20.00’da başlayacak olan yasakların, çarşamba sabahı saat 07.00’a kadar süreceği bildirildi.

Yasak boyunca eczaneler, marketler ve benzin istasyonları da dahil olmak üzere işletmeler kapalı olacak.

Özel izni olmayanlar hariç hiçbir aracın da kentte seyahatine izin verilmeyecek.

Kiev’de Rusya ile 24 Şubat’ta başlayan savaşın ardından her gün saat 20.00 ile 07.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Rus güçlerinin saldırılarının hedefindeki Kiev’de, bir kez daha gündüz de sokağa çıkma yasağı uygulanmış olacak.

En son 15 Mart’ta yine 36 saatlik kesintisiz sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Rus güçlerinin, dün gece Kiev’deki bir alışveriş merkezine düzenlediği saldırıda en az 8 kişi hayatını kaybetmişti.

Exit mobile version