THY Avrupa Ligi 2021-2022 sezonu başlıyor

THY Avrupa Ligi 2021-2022 sezonu

Basketbol severlerin heyecanla beklediği ve Avrupa’nın en önemli spor organizasyonlarından biri olan THY Avrupa Ligi, 30 Eylül Perşembe günü açılış yapıyor.

18 takımın katılacağı organizasyonda daha önce bu ligde şampiyonluk yaşayan 6 baş antrenör bulunuyor. Kazandığı 4 şampiyonlukla listenin başında Messina yer alırken, onu Real Madrid Baş Antrenörü Pablo Laso ve CSKA Moskova Baş Antrenörü Dimitris Itoudis takip ediyor. Geçtiğimiz sezon Anadolu Efes ile tarihi biz başarıya imza atan Ergin Ataman, turnuvadaki şampiyonluk kazanan antrenörlerin arasında bulunuyor. Bu sezon 16. Avrupa Ligi tecrübesini yaşayacak Ataman, tüm antrenörler arasında en tecrübeli 3. isim oluyor.

Djordjevic 5 yıl aradan sonra yeniden Avrupa Ligi’ne 

Aleksandar Djordjevic, 5 yıl aradan sonra Fenerbahçe Beko’nun yeni antrenörü olarak THY Avrupa Ligi’ne takım çalıştıracak.  2005-2006 sezonunda AX Armani Exchange Olimpia Milan’ı (3 maç), 2015-2016’da ise Panathinaikos’u çalıştırmıştı. Avrupa kupalarındaki son 4 sezonunu ULEB Avrupa Kupası’nda geçiren Djordevic, Sırbistan Milli Takımı ile de önemli başarılara imza attı.

Tüm bu tecrübeli isimlerin yanında THY Avrupa Ligi 2021-2022 sezonunda ilk defa görev alacak 2 isim de bulunuyor. Panathinaikos OPAP‘ı çalıştıracak Dimitris Priftis ile Alba Berlin‘de görev yapacak Israel Gonzalez ilk Avrupa Ligi tecrübelerini yaşayacak isimler.

Exit mobile version